Hoppa till sidans innehåll

Att samla in pengar i Skoljoggens namn


Ett gediget arbete ligger till grund för valet av de förmånstagare som Skolidrottsförbundet väljer att samarbeta med i samband med Skoljoggens frivilliga insamling Springslanten. Stor vikt läggs vid att Skolidrottsförbundet och förmånstagaren hittar ett gemensamt sätt att arbeta på för att få ut det budskap som respektive part vill lyfta. Skolidrottsförbundet är mycket stolta över den tradition som finns över hela Sverige att anmäla sin skola och delta på Skoljoggen en gång om året.

Vi har genom alla arrangemang under Skoljoggens 35-åriga histora fått ta del av rörelseglädje, gemenskap, sammanhållning och kamp. Därför är det viktig att den organisation vi väljer att samarbete med arbetar med liknande värdegrund som Skolidrottsförbundet och att vårt fokus är detsamma. 2017 och fem år framåt har Skolidrottsförbundets arrangemang Skoljoggen valt att arbeta tillsammans med Clowner utan Gränser. Deras arbete med barn och unga i krigshärjade miljöer, i flyktingläger och i katastrofområden förtjänas att lyftas upp och vi är oerhört glada och stolta över detta samarbete där vi tillsammans med er genom Springslanten kan få fler barn att skratta och för en stund glömma den verklighet de befinner sig i.

Skolidrottsförbundet arrangerar Skoljoggen och äger varumärket som vårdats ömt under 35 år. Det innebär att man inte kan arrangera Skoljoggen för att samla in pengar till andra organisationer eller annan verksamhet än vår förmånstagare.

Vi vet att det finns massor av skäl att arrangera insamlingar till många olika lovvärda ändamål. Det finns många fantastiska organisationer som arbetar med viktiga och goda ändamål, men vi har valt att samarbeta med Clowner utan Gränser och hoppas på att det respekteras ute i landet genom de insamlingar som görs i samband med Skoljoggen.

Vill ni ändå arrangera ett motionsarrangemang och samtidigt samla in pengar ber vi er att göra det under ett annat namn än Skoljoggen så att vi på Skolidrottsförbundet och Skoljoggen kan arbeta vidare med vårt arrangemang och vår förmåntagare på bästa sätt och nå bästa möjliga resultat. 

Uppdaterad: 27 SEP 2017 14:20 Skribent: Johan Sandler
Epost: Adressen Gömd1214
ANMÄLDA SKOLOR

 08-699 60 00

skoljoggen@

skolidrott.se