Hoppa till sidans innehåll

Vad är Springslanten?


Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. 

Springslanten går till en förmånstagare, 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna går första året 2017 till organisationens arbete för barn på flykt från Syrien.

En mindre del av Springslanten går också till Skolidrottsförbundet för att täcka administrativa kostnader för arbetet med Skoljoggen och insamlingen Springslanten. Skolidrottsförbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto vilket garanterar att vi använder minst 75 procent av intäkterna till verksamhetens ändamål.


Flera sätt att skänka Springslanten
Observera att pengarna inte ska sättas in direkt till Clowner utan Gränser utan på det konto som Skolidrottsförbundet ansvarar för där alla insättningar som kommer från Skoljoggenarrangemanget samlas. Detta för att kunna föra statistik över insamlingen och underlätta för både oss och Clowner utan Gränser. Någon gång i december-januari då vi räknar med att insamlingen är avslutad överlämnas sedan pengarna till Clowner utan Gränser.

Kontanter är inte särskilt moderna nuförtiden. Det kan vara svårt att bli av med de insamlade pengarna om ni gör en insamling på skolan. Nytt för i år är att skolan kan starta en egen digital insamling och följa hur mycket pengar som kommer in. Föräldrar, lärare, barn och andra kan tillsammans lägga pengar i en gemensam digital bössa. Mer information om detta kommer inom kort!

Som vanligt går det bra att använda andra sätt att skänka pengar också:

Webbinsamling.  Skapa er egen insamling där skolan/klassen kan följa insamlingen samt även följa den totala webbinsamlingen av Skoljoggens insamling, Springslanten på https://springslanten.skoljoggen.se/ 

SWISH (OBS! se till att du har den senaste versionen av Swishappen)
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan "swisha" valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av Swishappen i din telefon.) så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.  Läs mer om hur du använder Swish här.

PLUS- OCH BANKGIRO
Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på 90-kontot: 
Plusgiro: 901126-3Bankgiro: 901-1263.

Är det så att du behöver ett vanligt kontonummer når pengarna fram till samma ställe på bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank)

Skolidrottsförbundet arrangerar Skoljoggen och äger varumärket. Det innebär att man inte kan arrangera Skoljoggen för att samla in pengar till andra organisationer eller annan verksamhet än vår förmånstagare.

Att röra sig under annat namn går förstås bra.

Uppdaterad: 19 JUN 2017 15:18
Skribent: Johan Sandler

Datum för Skoljoggen 12 september 2018

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link