Hoppa till sidans innehåll
Foto: Storumans kommun/Roland Nilsson

Ambassadörer för Skoljoggen


Heidi Andersson och Björn Ferry

Björn Ferry och Heidi Andersson älskar att träna och tävla. Mycket av deras liv kretsar kring idrotten. Men också kring sonen Dante förstås. Träning och barn – något som Skoljoggen också handlar om. 

Så här tänker Heidi och Björn:
”Ensam kan man vara stark och nå långt, men tillsammans är man starkare och når längre. Och tillsammans kan ni nå  långt om ni deltar i Skoljoggen.

De allra flesta människor vill inte vara ensamma. Och tänk då vad det kan göra för ett barn att få en ny mamma, en ny familj, att få känna närhet och omtanke. Genom att vara med i Skoljoggen och skänka en frivillig springslant kan du hjälpa föräldralösa barn att få en ny familj samtidigt som du får motion som gör att du blir piggare.

Så ta chansen och spring – både för ditt eget och för andras liv.” 

 

Lisa Nordén
Lisa_Nordén 

Triathleten Lisa Nordén med OS-silver och VM-guld på meritlistan är ambassadör för Skoljoggen. Hon har själv deltagit många gånger och minns mycket väl arrangemanget.

-Det känns fantastiskt roligt att återigen få vara en del av Skoljoggen som jag själv sprang som liten. Jag hoppas att mitt eget idrottande kan inspirera barn att röra sig och finna glädjen i idrotten, säger Lisa Nordén.

- Vi är jätteglada och stolta över att Lisa Nordén vill stödja Skoljoggen och vår ambition att sprida glädjen med att röra på sig från tidig ålder. Vi hoppas att samarbetet med Lisa kan inspirera ännu fler att bli fysiskt aktiva, säger Torbjörn Lundin, ansvarig för Skoljoggen och styrelseledamot i Skolidrottsförbundet.

Läs på Lisas blogg om vad hon känner för Skoljoggen

Läs reportage om Lisa Nordén i Svensk Skolidrott

 

Löparinspiratörerna Runacademy

Runacademy älskar att springa och vill få fler att hitta glädjen i löpningen. Att springa kan nämligen vara riktigt skoj om man får lära sig hur det kan varieras. De har löpargrupper på 16 orter runtom i hela Sverge samt att de också erbjuder löpcoaching online via ett stort löparcommunity. Runacademy grundades av elitlöparen och löpcoachen Petra Kindlund hösten 2013. Petra har själv tränat löpning under hela sitt liv och har flera SM-medaljer, en andraplats från Lidingöloppet och bland annat vunnit Tjurruset tre år i rad. Runacademy drivs idag även av Johanna Bäcklund som har bakgrund som idrottslärare och har tidigare jobbat som lärare under många år. Johanna har också många imponerande meriter med också en andra plats från Lidingöloppet, seger i Kungsholmen runt samt kommit trea på Women´s Health Halvmarathon.

Trots bådas imponerande prestationer så är det inte resultaten som är den största drivkraften. Löpning handlar snarare om glädje, passion och om att må bra och det är det som tjejerna vill sprida vidare till fler.

johanna-och-petra

Runacademy kommer att bidra med tips på bra övningar för löpning som kan användas på lektioner eller i samband med Skoljoggen som till exempel uppvärmning. De kommer också att visa korta filmklipp på dessa övningar för att inspirera och locka till löpning.

Läs Petra och Johannas bästa tips för att ha kul med löpning!

Besök Runacademys webb

Uppdaterad: 07 MAR 2017 09:001214
ANMÄLDA SKOLOR

 08-699 60 00

skoljoggen@

skolidrott.se