Hoppa till sidans innehåll

Metodmaterial


Clowner Utan Gränser har tagit fram otroligt viktiga och fina metodmaterial som ni kan använda i skolan för att prata om barns rättigheter. 2020 blir FN:s konvention om barns rättigheter svensk lag. I samband med detta är det viktigare än någonsin att både barn och vuxna blir medvetna om vilka särskilda rättigheter barn har. Här hittar ni förslag på lektionsupplägg som passar framför allt barn på låg- och mellanstadiet. 


 

För en fredlig och inkluderande skola är ett handledningsmaterial som hör till seriealbumet Gränslöst mod. Materialet innehåller aktiviteter kopplade till gymnasieskolans läroplan och ämnena samhällskunskap, svenska, estetisk kommunikation, bild och etnicitet och kulturmöten. Aktiviteterna går även bra att arbeta med på högstadiet med viss anpassning. Materialet ger eleverna möjlighet att få fördjupad kunskap i, samt reflektera över och engagera sig i, teman rörande mänskliga rättigheter, migration, främlingsfientlighet och en fredligare framtid. Skapat av Clowner utan Gränser med stöd från Sida. Materialen Gränslöst mod och För en fredlig och inkluderande skolagår att beställa i tryckt material kostnadsfritt. Mottagaren betalar endast frakt. För mer information och beställning, kontakta This is a mailto link.

Ladda hem metodmaterialet 


Metodmaterial för alla barns rättigheter gör det möjligt för eleverna att utveckla både kunskaper om demokrati och mänskliga rättigheter samt att träna på demokratiska och kommunikativa förmågorna. Det här metodmaterialet innehåller en mängd övningar och lekar riktade till elever från årkurs F–6. Merparten av övningarna och lekarna handlar om att först göra en aktivitet eller lek. Aktiviteten eller leken blir en gemensam upplevelse som sedan fungerar som en utgångspunkt för reflektioner och samtal om innehållet i barnkonventionen. Syftet är också givetvis att ha kul och skratta tillsammans!

Ladda hem metodmaterialet 

Uppdaterad: 24 JUN 2018 17:00 Skribent: Johan Sandler1415
ANMÄLDA SKOLOR

 

08-699 60 00

skoljoggen@

skolidrott.se