Hoppa till sidans innehåll

Skoljoggen

Skoljoggen - en motionsfest för alla förskolor och skolor i Sverige!

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen. Det är enkelt att vara med, anmälan öppnar den 23/3 2018. Din skola eller skolidrottsförening arrangerar själva Skoljoggen utifrån era egna förutsättningar på just er skola. Elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är manifestation för idrotts- och löparglädje där alla ska kunna vara med. Det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar vi att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om den här dagen. Att tycka om Skoljoggen. Den officiella Skoljoggendagen är den 12 september 2018, men fungerar inte den dagen för er så är det fritt fram att välja en annan dag som passar er skola bättre. Mer information kommer löpande att uppdateras på hemsidan.

För arrangörer

Skoljoggens huvuddag är den 12 september 2018. Det är dock inget krav att din skola måste genomföra Skoljoggen exakt det datumet om det inte skulle passa er.

För Springslanten

Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen.

För lärare

I samband med Skoljoggen passar det utmärkt att använda våra studiematerial. Så involvera fler lärare och ha tema Skoljoggen på flera sätt!

Nu kan du beställa fina Skoljoggenprylar till ditt Skoljoggenarrangemang. Till exempel storsäljaren snitselband!08-699 60 00

skoljoggen@

skolidrott.se


Postadress
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm